יום חמישי, 9 באוקטובר 2014

חלות מעולות!

אז הרומן שלי עם אפיית חלות התחיל בצורה מזעזעת.

את החלות הראשונות בחיי אפיתי לקראת השבת כלה שלי. לכבודן, ישבתי ולמדתי מסרטונים ביוטיוב איך קולעים חלות ובעיקר מתכונים שווים. עשיתי צעד צעד, לרבות הפרשת חלה (מעל 1.660 קילו קמח). החלות תפחו ויצאו כל כך גדולות ויפות והייתי מאושרת. פיזרתי אותן לכל דורש, בכל זאת, מ-1.660 קמח יוצאת כמות נכבדה.

חלות לשבת כלה. מהממות מבחוץ, שטניות מבפנים


רק בערב שבת חשכו עיניי. כמה גדולות ויפות - ככה מגעילות.

הן היו צהובות מבפנים, מרקם שמצריך לעיסה מרובה וטעם של שמרים.
אף אחד כמובן לא רצה להעליב את הכלה ואמרו שזה טעים. אבל אני בן אדם אובייקטיבי (ובעל בלוטות טעם) ולכן ידעתי את האמת.


מאותו רגע, נשבעתי לכולם שאני עוד אכין חלות מצוינות!
וככה החלה סדרה של 6 שבתות בהן חנקתי את בני משפחתי עם חלות יותר ופחות גרועות אבל מכל חלה למדתי טיפים ותובנות להמשך. 
חלה מהממת? כדורי חנק קטנים.

וזה המשיך להשתפר מחלה לחלה..





וככה נולדו החלות המושלמות. רכות מבפנים ומבחוץ, טעם גן עדן וחוסר איפוק עצמי מצד הסובבים לתלוש ממנה עוד חתיכה ועוד חתיכה...
מושלמות!
אז יאללה לעבודה!

מצרכים:
4 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח תופח

1 כף שמרים יבשים (לא שקית שמרית ולא קוביית שמרית, ממש שמרים יבשים!)
3 כפות סוכר
1 כף מלח
אחד ושלושת רבעי כוסות מים חמימים (לא רותחים! מים רותחים הורגים שמרים)
רבע כוס שמן


אופן הכנה:
גילוי נאות: נכון להיום עדיין אין לי מיקסר. כל הלישה נעשית בצורה ידנית.

  • מנפים את הקמח (כל חמשת הכוסות - 4 רגיל ואחד תופח) לקערה. בצד אחד של הקערה שמים את המלח ובצד השני את הסוכר וכף השמרים היבשים.

* לשים לב! המלח חשוב לתסיסה של השמרים אבל הוא לא אמור לבוא במגע ישיר איתם!

  • מתחילים להוסיף את המים בהדרגה וללוש. (להתחיל לאט לאט, לא תמיד צריך את כל המים). הבצק צריך להיות טיפה דביק. לאחר הלישה וכאשר הגענו לבצק דביק, יש להוסיף את רבע כוס השמן. אין ספק שבהתחלה זה קצת מרתיע ואומרים: "למה הבצק שלי שוחה בשמן?!" אבל זה נספג לאט לאט ומשאיר בצק נהדר.
  • לאחר סיום הלישה יש לפזר מעט קמח בקערה, להניח את הבצק שהתקבל, לפזר מעט קמח גם מעל ולעזוב אותו בשקט (בלי הצצות!) במקום חמים עד שיכפיל את נפחו. שימו לב שהזמנים משתנים בין עונות השנה. בקיץ יתפח מהר יותר מאשר בחורף.
  • לאחר הכפלת הנפח יש לקלוע את הצורות האהובות ולהניח על מגש להתפחה שניה של 30 דקות לפחות.
  • בסיום ההתפחה השניה, יש למרוח בביצה, לפזר מעל תוספות (שומשום, גרעינים, שקדים פרוסים.. תהיו יצירתיים) ולהכניס לתנור למשך 20-30 דקות או עד להזהבה יפה של החלות.
בהצלחה!

סרטונים מומלצים של קליעת חלות:

שבת שלום לכולם, חג שמח ושנה טובה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה