יום שישי, 24 באוקטובר 2014

מעמולי תמרים פשוטים ומעלפים (פרווה)


"הכל יחסי בחיים..."

אין דבר מעצבן יותר ממתכון שמתחיל ב: "זה נורא פשוט", "כל אחד יכול" והכי מעצבן: "זה תמיד מצליח". למה אומרים שזה תמיד מצליח? אתם יודעים בכמה דרכים אפשר להרוס מתכון? 

מי מאיתנו לא שכח מרכיב, שם מעט מידי או יותר מידי ממשהו, אפה פחות זמן משצריך או הנפוץ מכולם - אפה יותר ממה שצריך וייבש את המאפה למוות?

אז דבר ראשון: תמיד עובדים עם מתכון.
לא משנה כמה עמים הכנתם משהו, חבל לסמוך על הזיכרון ותזכרו: "ההפך מלשכוח זה ... לרשום".

דבר שני: Practice Makes Perfect (בעברית: התרגול מביא לשלמות).
אם יצא לכם לראות את הפוסט שלי על אפיית חלות, תוכלו לראות שם שלא התייאשתי למרות שכשלתי במתכון מסוים שוב ושוב. עד שהבנתי מה המרכיבים הנכונים, הכמויות המדויקות והטיפים שהופכים אותן למושלמות.

המתכון הזה הוא מתנה מחברה טובה שניתן לי לפני למעלה משנה וכבר הפסקתי ממזמן לספור כמה פעמים הכנתי אותו. לדעתי כמעט כל שבת. ולא, למשפחה לא נמאס ממנו, ולא, לא נשאר מהם כמעט כלום בשביל הקפה של ראשון בבוקר... עד היום לא נתקלתי באף אחד שהצליח לא להתפתות לקחת עוגיה נוספת.

דרך אגב, הכי כיף במתכון? הכל בקערה אחת :-)

מצרכים:
לבצק
6 כוסות קמח (חיטה לבן בהיר)
2 שקיות אבקת אפיה
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס מיץ תפוזים
2 כפיות תמצית וניל
1.5 חבילות מחמאה (בטמפרטורת חדר)


למילוי
ברמה העקרונית, אפשר לגוון ולהיות יצירתיים עם המילויים, החל משוקולד, ריבה ועוד.
המילוי האהוב ביותר בביתי הוא ממרח תמרים, קינמון וקוקוס. 
(מי שלא אוהב קוקוס - א. חבל. ב. הוא ממש לא דומיננטי ורק מוסיף לטעם אז חבל לוותר...)



אופן הכנה:
אם אתם רוצים להוריד כמויות של סוכר, מרגרינה או כל דבר אחר, אתם יותר ממוזמנים וגם לדווח לי כי אני מפחדת לפגוע במתכון ולקלקל לכולם את הטעם האהוב...
  • מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק למעט המרגרינה, כלומר, מנפים את 6 כוסות הקמח, מוסיפים את 2 שקיות אבקת האפייה, כוס הסוכר, 2 הביצים (לשבור בקערה נפרדת לפני, אף אחד לא רוצה בבלילה שברי ביצים או למצוא ביצה עם דם :-( ), חצי כוס מיץ תפוזים (רצוי סחוט טרי אבל גם מקופסה עוד לא הרג אף אחד) ו-2 כפיות תמצית וניל.
  • לאחר הערבוב יש להוסיף חבילה וחצי מרגרינה וללוש (במיקסר או בידיים) עד לקבלת בצק אחיד. 
  • לחלק את גוש הבצק לשישה עיגולים שווים. אפשר להשתמש בכולם או להקפיא שלושה (כל אחד בשקית נפרדת) ולהפשיר לקראת ההכנה הבאה..

  • כל עיגול בצק יש לרדד (על משטח מקומח קלות) לצורת מלבן לא דק במיוחד, ולמרוח שכבה נדיבה של ממרח תמרים


  • לפזר מעל קצת קינמון
  • וקצת קוקוס

  • להתחיל לגלגל..
  • להניח את כולם בתבנית תנור עם נייר אפייה ולעשות חריצים, לא עד הסוף (כדי שלאחר האפייה יהיה יותר קל להפריד ביניהם)
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 17 דקות או עד שהרולדות מקבלות השחמה קלה בלבד. לשים לב שהן לא אמורות להיות קשות כשמוציאים אותן מהתנור, אלא רכות מאוד, אבל זה בסדר, הן מתייצבות כשהן מתקררות.. לבזוק מעל אבקת סוכר ולהציל לעצמיכם עוגיה לפני שהן נחטפות... :-)

ניסיתם? הצלחתם? כשלתם (לא עלינו)? אשמח לשיתופים ודיווחים :-)

שבת שלום וסופ"ש נעים!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה